• 16.06.2020

Fundacja Biedronki rozpoczyna II edycję programu pomocy w czasie pandemii

Fundacja Biedronki zaprasza domy pomocy społecznej, zakłady opiekuńczo-lecznicze i inne jednostki sprawujące całodobową, stacjonarną opiekę nad seniorami do zgłaszania się po nieodpłatną pomoc rzeczową. W poprzedniej edycji programu wyposażonych zostało ok. 240 ośrodków.

• 13.05.2020

Podsumowanie pierwszej edycji programu pomocy w dobie pandemii koronawirusa

Fundacja Biedronki zakończyła zbieranie zgłoszeń do pierwszej edycji programu wsparcia ośrodków zajmujących się opieką nad seniorami. Program ten został uruchomiony w związku z trudną sytuacją tych instytucji w czasie pandemii koronawirusa. Fundacja wysyła do nich środki ochronne, higieniczne i do dezynfekcji.

• 23.04.2020

10 mln zł od Fundacji Biedronki na wsparcie seniorów w czasie pandemii

Uruchomiona w kwietniu br. Fundacja Biedronki aktywnie włącza się w walkę z pandemią. Pomocą Fundacji objęte zostaną domy pomocy społecznej, zakłady opiekuńczo-lecznicze, hospicja i inne ośrodki sprawujące opiekę nad osobami starszymi, które zgłoszą niedobory produktów ochrony dla personelu, środków higienicznych i dezynfekujących. Fundacja Biedronki przekaże te towary nieodpłatnie.

• 23.03.2020

Senior w dobie zagrożenia epidemicznego

• Jak się zachowywać?
    • Seniorze - potrzebujesz pomocy w zakupach? Tu znajdziesz informacje, jak ją otrzymać
    • Chcesz pomóc seniorowi? Tu informujemy o programie „Czas na pomaganie seniorom 65+”
  • 11.03.2020

Nowo tworzona Fundacja Biedronki będzie pomagać potrzebującym seniorom

Fundacja powstaje po to, by nieść pomoc osobom starszym i przyczyniać się do poprawy jakości ich życia. Pierwszym programem Fundacji Biedronki będzie program kart przedpłaconych „Na codzienne zakupy”, obejmujący 10 tys. potrzebujących seniorów.