Chleby

Chleb fitness,
410 g

Chleb fitness

Chleb z pradawnej odmiany pszenicy,
300 g

Chleb z pradawnej odmiany pszenicy
Chleb Nowodworski z maślanką

Chleb Nowodworski z maślanką, 450 g

Powróć do wspomnienia smaku chleba z dzieciństwa. Chleb Nowodworski z maślanką swój wyjątkowy smak i aromat zawdzięcza dodatkowi maślanki, która przedłuża świeżość, nadając jednocześnie miękiszowi odpowiedniej wilgotności i delikatności. Zakwas żytni leży u podstaw niepowtarzalnego smaku. Sam proces prowadzenia ciasta trwa 4h. Taki zabieg powoduje, że miękisz jest bardzo wilgotny i widać jego naturalną strukturę z nierównomierną porowatością identycznie, jak przy ręcznym formowaniu. Produkt wypiekany jest w piecu z kamienną płytą, co pozwala wytworzyć produkt porównywalny z chlebami pieczonymi w tradycyjnych piekarniach. Ogromną zaletą takiego wypieku jest możliwość zatrzymania wilgoci w pieczonym produkcie.

Chleb fitness

Chleb fitness, 410 g

Produkt idealnie wpisujący się w dietę osób aktywnych fizycznie i dbających o zdrowy sposób odżywiania. Chleb FITNESS, to produkt o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego, stanowi źródło białka przyczyniającego się do wzrostu masy mięśniowej i pomagającego w jej utrzymaniu. Wytwarzany na bazie zakwasu żytniego swój wyjątkowy aromat zawdzięcza wieloetapowej fermentacji. Zawiera nasiona słonecznika, ziarna soi oraz siemienia lnianego.

Instytut Matki i Dziecka Instytut Żywności i Żywienia Cynk Selen
Chleb z pradawnej odmiany pszenicy

Chleb z pradawnej odmiany pszenicy, 300 g

Jakość połączona z tradycją i troską o zdrowe odżywianie. To pomysł na nową linię wypieków z pradawnej odmiany pszenicy 2ab. Wypieki 2ab ze względu na zawartość karotenoidów wyróżniają się żółtą barwą i naturalnym, charakterystycznym smakiem. Atuty i cechy szczególne: niski FODMAP, wyjątkowy smak, wytwarzanie z mąki z pradawnej pszenicy 2ab, pozytywna opinia Instytutu Matki i Dziecka oraz Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej, I nagroda w konkursie „Nasze Dobre Lubuskie 2018”, certyfikat „Doceń polskie” (tytuł Top Produkt – smak, stosunek jakości do ceny, wygląd), zawiera rutynę, stanowi źródło selenu oraz cynku.

Instytut Matki i Dziecka Instytut Żywności i Żywienia Cynk Selen

Chleb rodzinny,
410 g

Chleb rodzinny

Chleb całe ziarno,
300 g

Chleb całe ziarno

Chleb słonecznikowy,
480 g

Chleb słonecznikowy
Chleb rodzinny

Chleb rodzinny, 410 g

Chleb w stylu rustykalnym, o rzemieślniczym wyglądzie. Zawiera zakwas, którego źródłem są kultury bakterii powstałe z polskich certyfikowanych jabłek z Grójca. Zakwas ten fermentuje przez 48 godzin, co wpływa na autentyczny smak i najwyższą jakość produktu. Prosty skład (mąka, woda, sól, drożdże). Wypiekany na kamiennych płytach, dzięki czemu ma cienką i chrupiącą skórkę. 4x BEZ - bez konserwantów, emulgatorów, stabilizatorów, aromatów.

Chleb Całe Ziarno

Chleb całe ziarno, 300 g

Idealny chleb żytnio-pszenny dla wszystkich fanów pieczywa bogatego w wartościowe dodatki, takie jak ziarna słonecznika czy siemię lniane. Produkt powstaje na bazie mąki żytniej z dodatkiem zakwasu żytniego, co nadaje mu charakterystyczny pełny smak oraz wpływa na wilgotność miękiszu. Zaskakująco dobrze komponuje się z twarożkami, pastami i humusami. Zawartość ziaren słonecznika: 20%. Produkt zawiera siemię lniane (9%). Mieszanka ziaren przed dodaniem do ciasta jest moczona w wodzie, dzięki czemu ziarna są odpowiednio miękkie i nie pobierają z pieczywa wilgoci, co pozytywnie wpływa na strukturę chleba. Dodatek zakwasu żytniego przedłuża świeżość pieczywa, wzbogaca jego aromat i decyduje o charakterystycznym pełnym smaku, a także sprawia, że miękisz chleba jest wilgotny.

Chleb słonecznikowy

Chleb słonecznikowy, 480 g

To żytnio-pszenny chleb wypiekany na żytnim zakwasie, dzięki czemu długo utrzymuje wilgotność i świeżość. Smak pieczywa dodatkowo wzbogacają ziarna słonecznika. Wydłużona świeżość chleba wynika z zawartości mąki żytniej oraz dodatku zakwasu żytniego wytwarzanego z mąki pełnoziarnistej razowej. Dodatkowo wydłużony proces dojrzewania zakwasu wpływa na wyrazisty i bogaty smak pieczywa.

Chleb słowiański,
380 g

Chleb słowiański

Chleb z koszyczka,
550 g

Chleb z koszyczka

Chleb żytni 100% z maślanką,
450 g

Chleb żytni 100% z maślanką
Chleb słowiański

Chleb słowiański, 380 g

To klasyczny pszenno-żytni bochenek wypiekany z dodatkiem zakwasów żytniego i pszennego. Ta idealnie wyważona mieszanka nadaje produktowi unikalny i wyrazisty smak. Zakwas żytni wchodzący w skład chleba słowiańskiego powstaje wieloetapowo, w ściśle kontrolowanych warunkach. Wzbogaca on aromat pieczywa, utrzymuje wilgoć miękiszu i w sposób naturalny przedłuża jego świeżość. Wypiek w piecu o kamiennym podłożu ma bezpośredni wpływ na smak i wygląd bochenka, równe podpieczenie oraz chrupkość skórki, a także przedłużoną świeżość pieczywa. Co więcej, chleb słowiański ma delikatny miękisz i chrupiącą skórkę. Idealnie pasuje do naszych codziennych posiłków.

Chleb z koszyczka

Chleb z koszyczka, 550 g

Chleb pszenno-żytni wyrasta w ręcznie wyplatanym wiklinowym koszyczku, czemu zawdzięcza swój oryginalny wygląd. Jego sprężyste, mięsiste i wilgotne wnętrze o równomiernej porowatości pokrywa gruba chrupiąca skórka o barwie złocistobrązowej. Smak z dzieciństwa skryty w każdym bochenku.

Chleb żytni 100% z maślanką

Chleb żytni 100% z maślanką, 450 g

Chleb na naturalnym zakwasie, bez dodatku mąki pszennej. Miękisz chleba jest sprężysty, o równomiernej porowatości. Powierzchnia chleba posypana jest mąką żytnią.

- bez dodatku drożdży
- produkowany na naturalnym zakwasie żytnim
- tylko 4 składniki: mąka żytnia, woda, maślanka, sól
- źródło błonnika pokarmowego