Chleby

Chleb Nowodworski z maślanką,
450 g

Chleb Nowodworski z maślanką

Chleb fitness,
410 g

Chleb fitness

Chleb z pradawnej odmiany pszenicy,
300 g

Chleb z pradawnej odmiany pszenicy
Chleb Nowodworski z maślanką

Chleb Nowodworski z maślanką, 450 g

Powróć do wspomnienia smaku chleba z dzieciństwa. Chleb Nowodworski z maślanką swój wyjątkowy smak i aromat zawdzięcza dodatkowi maślanki, która przedłuża świeżość, nadając jednocześnie miękiszowi odpowiedniej wilgotności i delikatności. Zakwas żytni leży u podstaw niepowtarzalnego smaku. Sam proces prowadzenia ciasta trwa 4h. Taki zabieg powoduje, że miękisz jest bardzo wilgotny i widać jego naturalną strukturę z nierównomierną porowatością identycznie, jak przy ręcznym formowaniu. Produkt wypiekany jest w piecu z kamienną płytą, co pozwala wytworzyć produkt porównywalny z chlebami pieczonymi w tradycyjnych piekarniach. Ogromną zaletą takiego wypieku jest możliwość zatrzymania wilgoci w pieczonym produkcie.

zamknij
zamknij
Chleb fitness

Chleb fitness, 410 g

Produkt idealnie wpisujący się w dietę osób aktywnych fizycznie i dbających o zdrowy sposób odżywiania. Chleb FITNESS, to produkt o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego, stanowi źródło białka przyczyniającego się do wzrostu masy mięśniowej i pomagającego w jej utrzymaniu. Wytwarzany na bazie zakwasu żytniego swój wyjątkowy aromat zawdzięcza wieloetapowej fermentacji. Zawiera nasiona słonecznika, ziarna soi oraz siemienia lnianego.

Instytut Matki i Dziecka Instytut Żywności i Żywienia Cynk Selen
zamknij
zamknij
Chleb z pradawnej odmiany pszenicy

Chleb z pradawnej odmiany pszenicy, 300 g

Jakość połączona z tradycją i troską o zdrowe odżywianie. To pomysł na nową linię wypieków z pradawnej odmiany pszenicy 2ab. Wypieki 2ab ze względu na zawartość karotenoidów wyróżniają się żółtą barwą i naturalnym, charakterystycznym smakiem. Atuty i cechy szczególne: niski FODMAP, wyjątkowy smak, wytwarzanie z mąki z pradawnej pszenicy 2ab, pozytywna opinia Instytutu Matki i Dziecka oraz Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej, I nagroda w konkursie „Nasze Dobre Lubuskie 2018”, certyfikat „Doceń polskie” (tytuł Top Produkt – smak, stosunek jakości do ceny, wygląd), zawiera rutynę, stanowi źródło selenu oraz cynku.

Instytut Matki i Dziecka Instytut Żywności i Żywienia Cynk Selen
zamknij
zamknij

Chleb rodzinny,
410 g

Chleb rodzinny

Chleb całe ziarno,
300 g

Chleb całe ziarno

Chleb słonecznikowy,
480 g

Chleb słonecznikowy
Chleb rodzinny

Chleb rodzinny, 410 g

Chleb w stylu rustykalnym, o rzemieślniczym wyglądzie. Zawiera zakwas, którego źródłem są kultury bakterii powstałe z polskich certyfikowanych jabłek z Grójca. Zakwas ten fermentuje przez 48 godzin, co wpływa na autentyczny smak i najwyższą jakość produktu. Prosty skład (mąka, woda, sól, drożdże). Wypiekany na kamiennych płytach, dzięki czemu ma cienką i chrupiącą skórkę. 4x BEZ - bez konserwantów, emulgatorów, stabilizatorów, aromatów.

zamknij
zamknij
Chleb Całe Ziarno

Chleb całe ziarno, 300 g

Idealny chleb żytnio-pszenny dla wszystkich fanów pieczywa bogatego w wartościowe dodatki, takie jak ziarna słonecznika czy siemię lniane. Produkt powstaje na bazie mąki żytniej z dodatkiem zakwasu żytniego, co nadaje mu charakterystyczny pełny smak oraz wpływa na wilgotność miękiszu. Zaskakująco dobrze komponuje się z twarożkami, pastami i humusami. Zawartość ziaren słonecznika: 20%. Produkt zawiera siemię lniane (9%). Mieszanka ziaren przed dodaniem do ciasta jest moczona w wodzie, dzięki czemu ziarna są odpowiednio miękkie i nie pobierają z pieczywa wilgoci, co pozytywnie wpływa na strukturę chleba. Dodatek zakwasu żytniego przedłuża świeżość pieczywa, wzbogaca jego aromat i decyduje o charakterystycznym pełnym smaku, a także sprawia, że miękisz chleba jest wilgotny.

zamknij
zamknij
Chleb słonecznikowy

Chleb słonecznikowy, 480 g

To żytnio-pszenny chleb wypiekany na żytnim zakwasie, dzięki czemu długo utrzymuje wilgotność i świeżość. Smak pieczywa dodatkowo wzbogacają ziarna słonecznika. Wydłużona świeżość chleba wynika z zawartości mąki żytniej oraz dodatku zakwasu żytniego wytwarzanego z mąki pełnoziarnistej razowej. Dodatkowo wydłużony proces dojrzewania zakwasu wpływa na wyrazisty i bogaty smak pieczywa.

zamknij
zamknij

Chleb słowiański,
380 g

Chleb słowiański

Chleb z koszyczka,
550 g

Chleb z koszyczka

Chleb żytni 100% z maślanką,
450 g

Chleb żytni 100% z maślanką
Chleb słowiański

Chleb słowiański, 380 g

To klasyczny pszenno-żytni bochenek wypiekany z dodatkiem zakwasów żytniego i pszennego. Ta idealnie wyważona mieszanka nadaje produktowi unikalny i wyrazisty smak. Zakwas żytni wchodzący w skład chleba słowiańskiego powstaje wieloetapowo, w ściśle kontrolowanych warunkach. Wzbogaca on aromat pieczywa, utrzymuje wilgoć miękiszu i w sposób naturalny przedłuża jego świeżość. Wypiek w piecu o kamiennym podłożu ma bezpośredni wpływ na smak i wygląd bochenka, równe podpieczenie oraz chrupkość skórki, a także przedłużoną świeżość pieczywa. Co więcej, chleb słowiański ma delikatny miękisz i chrupiącą skórkę. Idealnie pasuje do naszych codziennych posiłków.

zamknij
zamknij
Chleb z koszyczka

Chleb z koszyczka, 550 g

Chleb pszenno-żytni wyrasta w ręcznie wyplatanym wiklinowym koszyczku, czemu zawdzięcza swój oryginalny wygląd. Jego sprężyste, mięsiste i wilgotne wnętrze o równomiernej porowatości pokrywa gruba chrupiąca skórka o barwie złocistobrązowej. Smak z dzieciństwa skryty w każdym bochenku.

zamknij
zamknij
Chleb żytni 100% z maślanką

Chleb żytni 100% z maślanką, 450 g

Chleb na naturalnym zakwasie, bez dodatku mąki pszennej. Miękisz chleba jest sprężysty, o równomiernej porowatości. Powierzchnia chleba posypana jest mąką żytnią.

- bez dodatku drożdży
- produkowany na naturalnym zakwasie żytnim
- tylko 4 składniki: mąka żytnia, woda, maślanka, sól
- źródło błonnika pokarmowego
- produkt z czystą etykietą – bez dodatku konserwantów, polepszaczy i emulgatorów
- ma przyjemny, kwaśny posmak charakterystyczny dla chlebów żytnich
- produkowany metodą fermentacji wielofazowej trwającej ponad 30 godzin

zamknij
zamknij
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz