Bagietki

Bagietka 2AB z pradawnej odmiany pszenicy, 250 g

Bagietka 2AB z pradawnej odmiany pszenicy

Półbagietka,
125 g

Półbagietka

Bułka paryska,
240 g

Bułka paryska
Bagietka 2AB z pradawnej odmiany pszenicy

Bagietka 2AB z pradawnej odmiany pszenicy, 250 g

Jakość połączona z tradycją i troską o zdrowe odżywianie. To pomysł na nową linię wypieków z pradawnej odmiany pszenicy 2ab. Wypieki 2ab ze względu na zawartość karotenoidów wyróżniają się żółtą barwą i naturalnym, charakterystycznym smakiem. Atuty i cechy szczególne: niski FODMAP, naturalny skład (bez konserwantów), wyjątkowy smak, wytwarzane z mąki z pradawnej pszenicy 2ab, pozytywna opinia Instytutu Matki i Dziecka oraz Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej, certyfikat „Doceń polskie” (tytuł Top Produkt – smak, stosunek jakości do ceny, wygląd). Produkt jest źródłem selenu oraz cynku.

Instytut Matki i Dziecka Instytut Żywności i Żywienia Cynk Selen
zamknij
zamknij
Półbagietka

Półbagietka, 125 g

Klasyczna półbagietka pszenna, która powstaje w wyniku połączenia prostych składników, nowoczesnej technologii oraz pasji i doświadczenia piekarzy. Efektem długiego prowadzenia ciasta z użyciem zakwasu pszennego jest doskonała struktura oraz chrupiąca skórka. Delikatny i jednocześnie pełen charakteru smak sprawia, że półbagietka świetnie komponuje się zarówno ze słonymi, jak i słodkimi produktami. Powstaje na bazie mąki pszennej z dodatkiem zakwasu pszennego oraz niewielkiej ilości drożdży. Dzięki zawartości zakwasu pszennego miękisz półbagietki jest wilgotny i aromatyczny. Wydłużony proces dojrzewania ciasta oraz obecność zakwasu pszennego sprawiają, że miękisz bagietki ma nieregularną strukturę, a skórka po wypieku jest złocista i chrupiąca. Bagietka o rustykalnym wyglądzie, delikatnie oprószona mąką.

zamknij
zamknij
Bułka paryska

Bułka paryska, 240 g

Bułka o jasnym i puszystym miękiszu, złocistej skórce, delikatna w smaku. Długa pszenna bułka idealna do kanapek - zwłaszcza dla dzieci - zarówno na słodko, jak i na słono. 4x BEZ - bez konserwantów, emulgatorów, stabilizatorów, aromatów.

zamknij
zamknij

Półbagietka z ziarnami,
120 g

Półbagietka z ziarnami

Bagietka duża,
370 g

Półbagietka z ziarnami

Półbagietka z ziarnami, 120 g

Doskonale sprawdza się jako pyszny i zdrowy dodatek do śniadań, sałatek, przystawek czy zup. Świetnie smakuje zarówno w towarzystwie wytrawnych, jak i słodkich produktów. Swój niepowtarzalny smak zawdzięcza m.in. dodatkowi mąki z pełnego przemiału (mąka pszenna graham, mąka żytnia razowa) oraz zakwasu pszennego. Kompozycja ziaren soi, słonecznika, siemienia lnianego i sezamu nadają półbagietce niezwykle bogaty charakter. Dodatkowo mieszanka ta przed dodaniem do ciasta zostaje odpowiednio namoczona, dzięki czemu ziarna są odpowiednio miękkie i nie pobierają z pieczywa wilgoci, co pozytywnie wpływa na strukturę chleba. Dodatek zakwasu pszennego wpływa na wilgotność i odpowiednią porowatość miękiszu oraz chrupkość skórki.

zamknij
zamknij
Bagietka duża

Bagietka duża, 370 g

Bagietki - uwielbiane przez Francuzów, cenione na całym świecie. Ten produkt charakteryzuje się delikatnym smakiem, równomiernie porowatym miękiszem oraz chrupiącą, lśniącą skórką. Bagietki stanowią idealny dodatek do śniadań, sałatek, przystawek czy zup.

zamknij
zamknij
Akceptuję

Ta strona wykorzystuje pliki cookie, przy czym odbywa się to zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki, które możesz w każdej chwili zmienić. Jako Jeronimo Martins Polska S.A. używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookie w celu umożliwienia prawidłowego działania strony oraz – jeśli się na to zgodzisz – także w innych celach, tj. reklamowych, do oceny wydajności serwisu oraz podniesienia jakości prezentowanych treści. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookie odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki (które możesz zmienić klikając Konfiguruj). Więcej informacji znajduje się w naszej Polityce Prywatności.

Pliki cookie niezbędne do prawidłowego działania serwisu

Analizy i ocena wydajności

Reklamowe pliki cookie

zapisz