Zmień lokalizację

Wybierz swoje miasto

Podaj swoją lokalizację, aby zobaczyć aktualną ofertę

Twoja obecna lokalizacja:

Twoje poprzednie lokalizacje

"Biały ptak"-R.J.Palacio Dodaj do listy zakupów Produkt aktualnie niedostępny w ofercie

"Biały ptak"-R.J.Palacio

Niezapomniana opowieść o harcie ducha, odwadze i sile dobroci, które odmieniają serca, budują mosty, a nawet ratują życie. Fanom Cudownego chłopaka Julian znany jest głównie jako szkolny prześladowca Augusta. Biały ptak ukazuje historię Juliana z innej strony – chłopiec odkrywa poruszającą historię swojej babci, która podczas II wojny światowej ukrywała się w okupowanej przez nazistów Francji i została ocalona przez pewnego chłopca.

R.J. Palacio przez lata pracowała jako ilustratorka i projektantka okładek, nadawała blasku historiom innych – nie swoim. Teraz zdecydowała się połączyć dwie pasje – obraz i słowo – i opowiedzieć o dobru, które warto krzewić zawsze – bez względu na okoliczności.

Ta książka jest fikcją literacką. Nie została oparta na niczyjej historii, ale zainspirowało ją wiele opowieści o ukrywających się przed Holokaustem dzieci oraz o zwykłych obywatelach, którzy im pomagali – R.J. Palacio