Program „Danie Wspólnych Chwil” w serialu „Pierwsza miłość”

13.12.2023
Nasz program „Danie Wspólnych Chwil” pojawił się w popularnym serialu „Pierwsza miłość”, który w każdym sezonie gromadzi przed ekranami telewizora setki tysięcy osób. Dzięki temu widzowie mieli okazję dowiedzieć się, ile dobra płynie z naszego projektu dla osób starszych.

W kilku odcinkach serialu można było śledzić przygotowania mieszkańców Wadlewa do organizacji spotkania z seniorami. W odcinku finałowym mogliśmy zobaczyć scenę, w której dwie główne bohaterki: Malwina i Krystyna celebrują posiłek przy wspólnym stole z osobami starszymi.

Program „Danie Wspólnych Chwil” w serialu „Pierwsza miłość”

Umieszczając wątek „Danie Wspólnych Chwil” w serialu chcieliśmy pokazać na czym polega idea programu i zachęcić do udziału w nim mieszkańców terenów wiejskich oraz Koła Gospodyń Wiejskich, z którymi jest on realizowany. W obecnej edycji projektu bierze udział 750 Kół, które otrzymują od nas e-Kod na zakupy do Biedronki – w ten sposób Koła zdobywają produkty potrzebne do przygotowania spotkań z seniorami. W ramach akcji do tego momentu przygotowano blisko 80 000 posiłków dla samotnych osób starszych, które cyklicznie spotykają się przy wspólnym stole.

Nawiązania do programu „Danie Wspólnych Chwil” pojawiły się w następujących odcinkach: 3704, 3709, 3711, 3712. Są one dostępne na platformie https://www.polsatboxgo.pl/