Fundacja Biedronki wsparła Stowarzyszenie mali bracia Ubogich

1.06.2023
Dzięki darowiźnie przekazanej na rzecz Stowarzyszenia małych Braci Ubogich udało się rozszerzyć, prowadzony przez Stowarzyszenie, program „Twoja Obecność pomaga mi żyć”. Projekt „Twoja Obecność pomaga mi żyć” polega na nawiązywaniu przez wolontariuszy przyjacielskich relacji z seniorami żyjącymi w osamotnieniu. W maju dołączyły do niego dwa kolejne miasta: Wałbrzych i Legionowo.

Jak do tego doszło?
W 2022 nasza Fundacja wsparła wyzwanie sportowe Biedronki, w którym jej pracownicy przez kilka miesięcy jeździli na rowerze i biegali, a równowartość pokonanych przez nich kilometrów została zamieniona na złotówki (każdy 1 km=1 zł).

Fundacja Biedronki wsparła Stowarzyszenie mali bracia Ubogich

Uczestnicy wyzwania wskazali w ankiecie organizację, na której konto trafić powinny fundusze. I tym sposobem, dzięki pozyskanym środkom, Stowarzyszenie mali bracia Ubogich mogło rozszerzyć program „Obecność", w którym wolontariusze nawiązują przyjacielskie relacje z osobami starszymi. Sportowa aktywność pracowników Biedronki i nasze finansowe wsparcie umożliwiły dołączenie do programu dwóch kolejnych miast: Wałbrzycha i Legionowa. Bardzo się cieszymy!

Trzymamy kciuki również za tegorocznych uczestników wyzwania sportowego Biedronki, do którego również i tym razem dołożymy fundacyjną cegiełkę.