Ruszył nabór do drugiej edycji programu „Żywnościowy SOS”

23.08.2023
Program „Żywnościowy SOS” ma wzmacniać inne organizacje pomocowe i sprawić, żeby mogły udzielać wsparcia żywnościowego coraz większej liczbie potrzebujących. Projekt jest odpowiedzią na pogarszającą się sytuację najbardziej wrażliwych grup społecznych - osób dotkniętych ubóstwem, chorobą, niepełnosprawnością, w kryzysie bezdomności, ze szczególnym uwzględnieniem osób starszych, którym pomaga nasza Fundacja. Kluczową rolę w tej pomocy mają do odegrania organizacje pomocowe, które chcemy wesprzeć, by mogły pomóc jeszcze większej liczbie osób.

W pierwszej edycji projektu „Żywnościowy SOS” wzięło udział 80 organizacji, które otrzymały e-Kody na zakupy do Biedronki. Dzięki programowi organizacje te udzieliły wsparcia aż 74 591 osobom, a produkty kupione za otrzymane środki zostały wykorzystane do przygotowania 887 919 posiłków i 41 291 paczek żywnościowych.

Program „Żywnościowy SOS”

Informujemy, że rozpoczęliśmy nabór do drugiej edycji programu. Zachęcamy do zapoznania się z regulaminem oraz wypełnienia formularza zgłoszeniowego.

Zapraszamy do wzięcia udziału w rekrutacji wszystkie organizacje spełniające warunki formalne. Rekrutacja trwa do 15 września 2023.